Fosterbarnet Barbro33

Torstensson,  boende i Steneby Dalsland. Gift med Lennart och pensionär sedan lång tid tillbaka.Startade min blogg 2018 och har även  utgivit en bok "Fosterbarnet Barbro"  och som finns på de flesta förlag och hos bokhandlare förstås! Trevlig läsning!

13/7 2020. Har precis tagit del av att en mycket nära väns SON hastigt gått bort. Känns så konstigt. Idag skulle jag skrivit inlägg om mina söner som inte längre finns med oss, det får vänta. Mina tankar är idag hos dem, där livet har tagit en ny vändning och aldrig blir sig likt igen. Som deltagande blir det så svårt att finna ord och jag finner inga att skriva här jag sitter vid datorn. Har blott några fraser som kommer till mig: TAG VARA PÅ STUNDERNA TILLSAMMANS, SÅ LÄNGE NI HAR VARANDRA!

16/8

Så har vi redan passerat halva augusti och det är bara att konstatera;

Tiden bara flyger iväg och värre blir det när man har kommit upp i åren!

Har precis pratat med min dotter Ann-Lena (Torkildsson) och  som vanligt. ..

Vi pratar om allt mellan himmel o jord och hon är min livsnerv

och har alltid varit.  Ja, ännu mera när  hennes bröder  gick  bort och vi nu är endast tre i familjen som har varandra.

Det enda som oroar mig lite, är att hon smider planer och kanske flyttar så småningom och börjar ett nytt liv någon annanstans...längre bort.

-Men så tänker jag, varför inte?

Det säjs ju att man ångrar "Det man inte gjort" och därför tänker jag att "stötta" henne den dag hon beslutar sig för att ändra på tillvaron.

Idag är det 25 gr varmt i skuggan och Lennart ropar från uteplatsen "försök slita dig från datorn" ...

Ha det så bra ni kan, där ute i världen. Vi hörs och syns här!

3/8. Blir varm i hjärtat. Anna-Lena har skickat en bild på äldste katten Zeus. Han har lagt beslag på pizzakartongen. ❤e

31/7. En En grå och kall försommar, men grönskan är det inget fel på. Promenadväg till grannarna.

31/7. En riktigt solig dag, på alla vis. Anna-Lena och Presley kom på besök. Vi blev så glada! Det är ju så sällan nu för tiden! Har sparat bilden från vår stig i skogen. Den är borta, kalhygge där nu!

17/8. Har tittat på gamla kort. Se vad jag hittade. Vi firar Morsdag maj 2018

Fredagskrönika

24/7/ Har precis avslutat mobilsamtal, med min dotter Anna-Lena, hon har ett arbeta att sköta och fick avsluta vårt samtal.

Som alltid, pratar vi om allt mellan himmel o jord, men mest om hur det är att leva i Sverige idag.

Hon driver på ( i coronatid) med sin frisersalong, är stolt över att få ta hand om sina kunder, som i sin tur är tacksamma och berömmer hennes arbete med klipp och frisyrer.

Har för egen del, inte varit inne i en matvarubutik eller någon  klädesbutik på år och dag och börjar nu känna mig ganska i isolerad men får väl försöka härda ut.

Tar en tur ibland och FÖNSTERSHOPPAR! Vi har så många trevliga närbutiker i mitt område som vi brukar gynna när vi behöver något nytt. Så klart, näthandlar gör vi ibland också. 

Det blir mycket av den digitala  kontakten och sociala medier på internet. Tack o lov för det, tycker jag som är pensionär och har gott om tid.

-Som inte är så mycket för att sticka och sy och trädgårdsarbete, nja det har jag fått nog av tidigare och mest för att de SÅ SKULLE VARA.

Men tro inte att vi har det tråkigt, här ute på landet.

Nej tvärtom. Fullt upp med att engagera sig i ett och annat och framför allt...Vi har den stora äran att vara KATTVAKT IBLAND åt våra bästa grannar. Det ni kära vänner...DET SMÄLLER HÖGT! 😀🤭

 

 

 

17/7 Njut av papperstidningen,så länge den finns. Läser på plattan om lokaltidningen som fyller 95 år. Samtidigt citat "Läsare som inte använder de digitala kanalerna kan starkt uppmanas att göra det"