Fosterbarnet Barbro33

Torstensson,  boende i Steneby Dalsland. Gift med Lennart och pensionär sedan lång tid tillbaka.Startade min blogg 2018 och har även  utgivit en bok "Fosterbarnet Barbro"  och som finns på de flesta förlag och hos bokhandlare förstås! Trevlig läsning!

Höstbild. Gillar skiftningar i vår svenska natur och passar på att fota.

3/9 En krönika

ALLT HAR SIN TID! Just NU typsätts min bok och jag är så spänd på om hur min bok ska mottagas. Men hur det än går så känns det som en befrielse att med text och bilder få berätta lite om hur det var förr och om hur det var att växa upp ute på landsbygden på 30-40 talet.

Ja, just det! Min berättelselusta tar aldrig slut!

Vet inte om jag är kritisk, men nog har det blivit mera skrollande på sociala medier och mindre av att folk läser intressanta inlägg som författaren lagt ned mycken möda på för att få fram.  

Känner att det lutar åt att överge min blogg och ägna mig åt annat, det tar på krafterna ska jag säga och ta upp ämnen att skriva om och svårt att hänga med de stora drakarna.

Men, det är ändå något som gnager. För en tid sedan pratade jag med en f d kollega och vi kom in på det så kallade folklivet/föreningslivet och om hur man skulle väcka liv för intresse och engagemang hos ungdomen först och främst. 

Vill inte framstå, som någon som ska försöka göra om någonting, men nog måste vi försöka förstå teknikens framfart bättre, särskilt om vi ska nå fram till de yngre.

Jag har tidigare försökt att med dator och mobilenshjälp nå ut med information till landsbygdens folk via internet (FB o Insta) men inser att det är såpass kluvna åsikter om "sociala media"" så det gagnar inte att fortsätta.

Tyvärr, så blir det landsbygdens död om det tystnar mer och mer om föreningslivet och även demokratin är i fara om skribenterna slutar att framhålla händelser och åsikter.

 

 

 

Snart är hösten här med vackra färger. Skiftningarna är det jag älskar mest i Sveriges natur.

Har precis anmält mig till webinaret som börjar kl. 12. Ska lära mig mera när det gäller att starta kurs på nätet.

Min granne Lena, har planterat blommor i lådorna på spången. Ett gott grannskap är värt guld🤗

Har varit ute o plockat björkris o plockat fram gamla saker sen 60-talet.

Idag bakas " Mormors syltkakor" Recept ur Sju sorters kakor!

Upplever nu värsta smittsamma sjukdomen i mannaminne.

Kommentarer

23.06.2020 08:05

Barbro Torstensson

Tack Astrid. Vilken härlig vän du är och har varit i alla år. Jag beundrar dig också.

09.03.2019 11:07

Astrid

Det är väldigt intressant och spännande att få veta vad som hände och fortfarande händer i ditt liv.
Du är en stor förebild med ditt "ungdomligt beteende" och att gå genom livet med öppna ögon.